2022. már 30.

Magasságos Egek! - DeLorean fotózás ahogy még nem láttad!

írta: AquilaPhotoBlog
Magasságos Egek! - DeLorean fotózás ahogy még nem láttad!

blog_header.jpg 

"Nehéz ügy!" - mondogatta Marty McFly és ugyanezt gondoltam én is, mikor először hallottam arról, hogy a LEGO csinál egy hivatalos Vissza a jövőbe szettet. A legendás időkép igencsak egyedi, bonyolult, mégis ikonikus konstrukció, amit nem egyszerű látványosan újraépíteni, ahogy azt láthattuk jó néhány évvel ezelőtt .

A LEGO Store Budapesttel már egy ideje együtt dolgozunk, ezért még megjelenés (április 1-től megvásárolható) előtt lehetőségem volt átvenni a készletet és elkezdeni dolgozni vele. Azaz, elkészíteni róla a szokásos, miniatűr világgal kombinált fotókat. Ahhoz képest, hogy a megjelenés hírére úgy reagáltam: "Nehéz ügy", mikor megláttam a dobozt csak annyit tudtam kiáltani, hogy "MAGASSÁGOS EGEK"!

Kész ...

Tovább Szólj hozzá

cikk lego hogyan? werk figsfanphotos toy photography autó fotó

2021. nov 14.

Magyar fotók a LEGO hivatalos kampányában

írta: AquilaPhotoBlog
Magyar fotók a LEGO hivatalos kampányában

blog_header.jpg

Akik öt évvel ezelőtt idetévedtek a blogra, azok minden bizonnyal egészen furcsán néztek erre a cikkre , ami LEGO figurákkal készült fotókról szólt. Ekkor, azaz 2016-ban készítettem el az első toy photography (figura fotó, nincs még erre igazán magyar szavunk) fotósorozatomat, ami LEGO rajongóként egy érdekes kísérletnek tűnt és teljesen magával ragadott a műfaj.

Mivel a toy photography csak mostanában kezd egyre elismertebb lenni, nem igazán lehetett tanulni, workshopokra járni vagy tananyagból tanulni. Ezért saját módszereket kezdtem el kitalálni és megtanulni, miről is szól ez az egész. Így öt év után azt kell mondjam, továbbra is borzasztó hosszú út áll még előttem, rengeteg mindent kell tanulnom! Azonban az idei év fontos ...

Tovább Szólj hozzá

2021. júl 23.

Szörnyen extrém fotók egy magyar chili márkának

írta: AquilaPhotoBlog
Szörnyen extrém fotók egy magyar chili márkának

Nehéz műfaj a tárgyfotózás, különösen, ha nemcsak ábrázolni, hanem az adott termék üzenetét is közvetíteni kell, mindezt rendhagyó, látványos módon. Erre a feladatra vállalkoztam egy nagyszerű hazai márka, a GaBKo Chili kérésére. Az nem kérdés, hogy a hazai termelőket és különleges vállalkozásokat nagyra becsülöm, éppen ezért megtisztelő volt velük/nekik dolgozni.

Máris mutatom a képeket, amikről utána bővebben is mesélek és megmutatom azt is, hogyan készültek, mi rejtőzött a színfalak mögött!

Akik jártak már a blogon vagy követik az instagram / facebook oldalam, azoknak bizonyára nem cseng ismeretlenül, ha azt mondom: toy photography, figura fotózás. Ezt a képek alatt bővebben is kifejtem, gyors összegzésképp ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 08.

A Nissan szokatlan reklámfotói

írta: AquilaPhotoBlog
A Nissan szokatlan reklámfotói

benedek_lampert_nissan_header.jpg

Ki ne szeretné a szép, elegáns, sportos autókat? Most nyilván férfitársaim bólogatnak leginkább, de azért a hölgyeket sem hagyja hidegen egy-egy kacérabb verda ezt nyugodtan kijelenthetjük. Nálam az abszolút csúcsot a versenyautók jelentik, még akkor is, ha néha kinézetre egyszerűbbnek tűnnek, mint városi társaik. Vegyük például a Nascar autókat, ahol nem vitték túlzásba a design-t, mégis van egy olyan klasszikus gépszörny hatásuk, ami rögtön tisztázza, hogy a kasztni alatt nem kis ménes lapul.

Nos, jelenleg se menő kocsim nincs és autóversenyző se vagyok, viszont van egy fényképezőm . Ezt mondjuk nehéz túráztatni a pirosnál és csajozós dumának is jobban hangzana a "Van egy Ferrarim.", mint a "Van egy Nikonom.", de hát abból ...

Tovább Szólj hozzá

cikk hogyan? werk figsfanphotos toy photography autó fotó

2020. dec 10.

23+1 ötletes, hasznos és megfizethető ajándékötlet fotósoknak

írta: AquilaPhotoBlog
23+1 ötletes, hasznos és megfizethető ajándékötlet fotósoknak

 Van egy fotós ismerősöd, de nem tudod, hogy hirtelen mit adj neki ajándékba a több százezres felszerelésen kívül? Ez a cikk most mentőmellény lehet a tanácstalanság süllyedő hajóján! Összegyűjtöttem 23 db +1 fotós motyót, ami garantálja a sikert !

 A listát két részre bontottam. Előbb az ilyen kis jópofa mütyűrökből  válogatok, aztán következnek a gyakorlatban is jól használható  darabok. Bár, sok weboldal foglalkozik ezzel a témával, a legtöbbnél nem adnak semmilyen elérhetőséget az adott tárgyhoz. Nos, én kitúrtam minden egyes bemutatott ajándéknak a webshop linkjét , Nektek már azzal sem kell foglalkozni :)!

Mielőtt tovább mennénk, az ajándékötletek felét egy videóban be is mutatom. Ezek ára maximum 20 000 ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube tippek

2020. aug 09.

Forma-1 fotózás a lakásban. Így is lehet!

írta: AquilaPhotoBlog
Forma-1 fotózás a lakásban. Így is lehet!

Bármilyen sportról is legyen szó, idén nehéz dolguk van a rajongóknak, hiszen jött Mr. Covid és két vállra fektette a világot. Akárhogy is nézzük, ipponnal...

Bár az online tér és a virtuális versenyek némileg enyhítettek fájdalmunkon, de legyünk őszinték, ez maximum ragtapasz lehet. Viszont hála az F1 szervezőinek - és most komolyan minden elismerésem, azért jelen körülmények között elképzelni sem tudom milyen irdatlan munka folyt/folyik a háttérben - zárt kapus futamokkal ugyan, de elstartolt ez a furcsa szezon.

Ami engem illet, már több, mint tíz éve nézem a száguldó cirkuszt és mindig szerettem volna valamilyen formában fotózni is a versenyeket. Ez alapvetően két akadályba ütközik:
- A jobb helyekre olyan drága a belépő, ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube hogyan? werk figsfanphotos toy photography autó fotó

2020. ápr 04.

Ide Te is beköltöznél! A LEGO Lombház és a komplett gyerekkorunk!

írta: AquilaPhotoBlog
Ide Te is beköltöznél! A LEGO Lombház és a komplett gyerekkorunk!

header.jpg


Remélem mindenki tudott választani, lehet kissé sok opciót adtam meg.

Szóval egy lombház. Egy kuckó fent a lombok között. Szerintem mindenkinek (akár titkos) gyerekkori vágya. Hacsak rövidebb időre is, de bárki élne ilyen helyen. A LEGO-nál pontosan tudják ezt és odaszúrtak, ahol a legjobban fáj. Persze csak képletesen, hiszen az alábbi készlet maga a tömör gyönyör !

alap_kep_bck_ground.jpg

 

Igazából, ez nem is a LEGO ötlete...
De nem ám! Az ötlet maga Kevin Feeser -től származik, aki polgári foglalkozását tekintve borbély, de a magánéletben - mint látható - egy LEGO Lord!
Akkor, hogy került ez a szett a boltok polcaira?
A LEGO Ideas évek óta biztosít lehetőséget a fanoknak, hogy saját MOC-jaikat (My Own Creation) publikálják, ha pedig ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego figsfanphotos

2020. már 30.

Hova lehet ezt még fokozni?

írta: AquilaPhotoBlog
Hova lehet ezt még fokozni?

blog_header.jpg

 

Ha akciókameráról beszélünk, mindenkinek egyértelműen a GoPro jut eszébe, sőt néha magát az akciókamerát, mint eszközt is gopro-nak hívjuk. Az egész iparág kezdetekor nyilvánvalóan ez a márka uralta a piacot, majd megjelentek az olcsóbb, megfizethetőbb kivitelek és rögtön a GoPro bukását vagy legalábbis visszaszorulását várta mindenki. Ez nyilván valamilyen szinten meg is történt, hiszen akinek csak alkalmi felhasználásra kell, elegendő, ha beszerez egy olcsóbb típust.
Azonban, aki minőséget akar, esetleg profi felhasználásra keres kütyüt, annak továbbra is a GoPro lesz a legjobb barátja, a szegmens trónját véleményem szerint továbbra is ez a brand foglalja el.

A 220volt.hu-nak köszönhetően lehetőségem volt a márka ...

Tovább Szólj hozzá

teszt cikk

2020. feb 23.

Ilyen a Roxfort a valóságban, avagy a Skót felföld

írta: AquilaPhotoBlog
Ilyen a Roxfort a valóságban, avagy a Skót felföld

hp_kepek_3_j.jpg

Hogy senki ne érezze magát egy görény, klickbait cím áldozatának, rögtön a Harry Potteres vonatkozással kezdünk, de ne rohanj el sehova, jóval többről lesz itt szó, mint egyetlen helyszínről.

Minden évben teszünk egy, vagy több külföldi túrát a fotós kollégákkal, ami nem a klasszikus értelemben vett turistáskodásról, hanem a tényleges utazásról és a tájak felfedezéséről szól. Idén Skócia volt az első megálló, ami - egyrészt egy hatalmas díszlet, mert lépten-nyomon forgatási helyszínbe botlunk - másrészt egy elképesztő vidék. Mikor megérkeztünk a Glencoe-völgybe, csak pislogtam, mint hal a szatyorban. Te is pontosan ezt fogod tenni, ha meglátod a tájat a képeken és a videókon. Mivel ezekről a fotós túrákról mindig ...

Tovább Szólj hozzá

youtube utazas természet táj werk

2019. sze 28.

A Holdraszállás ikonikus pillanatai LEGO-ból

írta: AquilaPhotoBlog
A Holdraszállás ikonikus pillanatai LEGO-ból

_yt_index.jpg

 

Ötven évvel ezelőtt sor került az emberiség egyik legnagyobb utazására, mérföldkőugrására. A zsebemben lévő telefon sokszorosan fejlettebb számítógép , mint amit az egész Apollo program során használtak, de...  Megcsinálták! Mintha favésővel akarnánk falat bontani. Elképesztő!

Kissé ironikus, hogy ezek után (és még számtalan hihetetlen tudományos felfedezés és bizonyítás után) ismét azért kell szót emelni, hogy nem, a Föld nem lapos és valóban jártunk a Holdon! Hagyjuk is, nem erről szeretnék írni, mert felidegesítem magam, aztán kilöttyentem a kávét és az bizony borzasztó volna.

Egy rendkívül izgalmas projektben vehettem részt az elmúlt hetekben a LEGO Hungáriának köszönhetően. Nevezetesen, az 50. ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego hogyan? werk figsfanphotos toy photography

2019. sze 18.

Úgyse tudsz építeni egy működő Bugattit! Hm, fogd meg a söröm!

írta: AquilaPhotoBlog
Úgyse tudsz építeni egy működő Bugattit! Hm, fogd meg a söröm!

_header.jpg

 

Mikor azt mondom valakinek, hogy a LEGO megépítette a Bugatti Chiront, senki nem lepődik meg. Haladó autóbolondoknak talán felcsillan egy csalafinta fény a szemében, de nagyjából ennyi. Ám, amikor odaérek, hogy ebbe akár bele is ülhetsz és amúgy még működik is ... Akkor zavart szempárok merednek rám és kérdezik: "Életnagyságú lego autó, kormánnyal, gázzal meg mindennel?"

Pontosan! A LEGO fogta a józan ész határait, gondosan összegyűrte egy gombócba, majd rezzenéstelen arccal kihajította a kukába. Először csak nézzük számokban! A hivatalos sajtótájékoztató szerint az összetevők:

  • 1 000 000 LEGO Technic elem
  • 13 438 munkaóra
  • 4032 db Technic fogaskerék
  • 2304 db LEGO Power Functions motor
  • 2016 db Technic ...
Tovább Szólj hozzá

budapest cikk lego

2019. aug 05.

Így festene a Stranger Things, ha a LEGO rendezte volna!

írta: AquilaPhotoBlog
Így festene a Stranger Things, ha a LEGO rendezte volna!

Nem bír magával a LEGO! Az utóbbi pár évben különösen brutális és exkluzív készletek láttak napvilágot, de idén egy igen komoly lépésre szánták el magukat. Megjelent a Stranger Things készlet , ami azért érdekes, mert a sorozatot alapvetően nem azok a gyerekek nézik, akik a LEGO főbb fogyasztói bázisát alkotják. Tudom, rengeteg más exkluzív szettet is kirámoltak a boltok polcaira, de egy Bugatti Chiron még mindig eladható bárkinek, gyerekeknek is, hiszen... AUTÓÓ! De az ST esetében, ez csak azoknak jelent valamit, azoknak poén, akik látták a sorozatot.

Történetesen én láttam (szavazás a 3. évadról a cikk végén!) és iszonyúan megörültem, mikor a LEGO-nál megjelent az Upside-Down!

A 220kocka.hu -nak köszönhetően, akik ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego werk figsfanphotos toy photography

2019. júl 10.

Gangvadászat Budapesten - Ezt találtam az ódon falak mögött!

írta: AquilaPhotoBlog
Gangvadászat Budapesten - Ezt találtam az ódon falak mögött!

gang_2_header.jpg 

 

Rémlik az sok koszos, szmogos, már-már fekete, géppuska-lövésnyomoktól terhes bérház Budapest szívében? Ne ítélj elsőre, ezek a több, mint 100 éves épületek olyanok, mint a boroshordók: a lényeg belül rejtezik!

Ebben a cikkben turista leszek a saját városomban és olyan helyekre bukkanok, amiről azt se tudtam előtte, hogy létezik. Settenkedjünk be a vaskos, komor kapuk mögé, garantálom, hogy meg fogtok lepődni! ;)

Hogy, hogyan lehet bejutni egy ilyen helyre, illetve mire figyeljetek oda, ha már ott vagytok? Werkvideó készült a legutóbbi cserkelésről, lessétek meg! ;)

 

Most pedig lássuk az eddigi trófeákat! Sokan nem szeretik, én viszont kifejezetten odavagyok a halszem optikák torzításáért az ilyen ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jún 14.

Mit látsz elsőre? Modell vagy igazi?

írta: AquilaPhotoBlog
Mit látsz elsőre? Modell vagy igazi?

benedek_lampert_lowkey_merga_low_k.jpg

 

Mi történik, ha egy 2,5 tonnás gépszörnyet kell fotózni sárban, vízben hóban, stúdióban? Semmi, ehhez egy komplett stábra lenne szükség és nyáron havat szerezni meglehetősen körülményes. Amennyiben nem az Északi-sarkon vagy. Ehelyett vegyük az autó 1:18 arányú modelljét és valósítsuk meg mindezt egy asztallapon!

Ez a módszer már ismerős lehet a Skoda Magyarországnak készült képek után, ismét a toy photography műfajához nyúlunk, hogy a legendás Mercedes a legjobb profilját mutassa. A modellünk ezúttal a G-class idei, legújabb típusa. Gyerekeket kiküldeni, ajtókat becsukni... autópornó következik! 

Mielőtt nekifogtam a szemérmetlen sufnituningnak, lehetőségem volt élőben is megnézni a G500-zas monstrumot. A ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube hogyan? werk toy photography

2019. már 12.

Sose higgy egy fotónak! Autó-reklámképek és ami mögöttük van!

írta: AquilaPhotoBlog
Sose higgy egy fotónak! Autó-reklámképek és ami mögöttük van!

_header_kroq.jpg 

"Sose higgy egy fotónak!" Azért ez persze nem teljesen igaz, pláne nem minden műfajra, de a most következő összeállításra mindenképpen!

Ki ne szeretné a szép, elegáns, sportos autókat? Most nyilván férfitársaim bólogatnak leginkább, de azért a hölgyeket sem hagyja hidegen egy-egy kacérabb verda ezt nyugodtan kijelenthetjük. Nálam az abszolút csúcsot a versenyautók jelentik, még akkor is, ha néha kinézetre egyszerűbbnek tűnnek, mint városi társaik. Vegyük például a Nascar autókat, ahol nem vitték túlzásba a design-t, mégis van egy olyan klasszikus gépszörny hatásuk, ami rögtön tisztázza, hogy a kasztni alatt nem kis ménes lapul.

Nos, jelenleg se menő kocsim nincs és autóversenyző se vagyok, viszont van egy fényképezőm . ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube skoda hogyan? werk figsfanphotos

süti beállítások módosítása