2020. aug 09.

Forma-1 fotózás a lakásban. Így is lehet!

írta: AquilaPhotoBlog
Forma-1 fotózás a lakásban. Így is lehet!

Bármilyen sportról is legyen szó, idén nehéz dolguk van a rajongóknak, hiszen jött Mr. Covid és két vállra fektette a világot. Akárhogy is nézzük, ipponnal...

Bár az online tér és a virtuális versenyek némileg enyhítettek fájdalmunkon, de legyünk őszinték, ez maximum ragtapasz lehet. Viszont hála az F1 szervezőinek - és most komolyan minden elismerésem, azért jelen körülmények között elképzelni sem tudom milyen irdatlan munka folyt/folyik a háttérben - zárt kapus futamokkal ugyan, de elstartolt ez a furcsa szezon.

Ami engem illet, már több, mint tíz éve nézem a száguldó cirkuszt és mindig szerettem volna valamilyen formában fotózni is a versenyeket. Ez alapvetően két akadályba ütközik:
- A jobb helyekre olyan drága a belépő, ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube hogyan? werk figsfanphotos toy photography autó fotó

2020. ápr 04.

Ide Te is beköltöznél! A LEGO Lombház és a komplett gyerekkorunk!

írta: AquilaPhotoBlog
Ide Te is beköltöznél! A LEGO Lombház és a komplett gyerekkorunk!

header.jpg


Remélem mindenki tudott választani, lehet kissé sok opciót adtam meg.

Szóval egy lombház. Egy kuckó fent a lombok között. Szerintem mindenkinek (akár titkos) gyerekkori vágya. Hacsak rövidebb időre is, de bárki élne ilyen helyen. A LEGO-nál pontosan tudják ezt és odaszúrtak, ahol a legjobban fáj. Persze csak képletesen, hiszen az alábbi készlet maga a tömör gyönyör !

alap_kep_bck_ground.jpg

 

Igazából, ez nem is a LEGO ötlete...
De nem ám! Az ötlet maga Kevin Feeser -től származik, aki polgári foglalkozását tekintve borbély, de a magánéletben - mint látható - egy LEGO Lord!
Akkor, hogy került ez a szett a boltok polcaira?
A LEGO Ideas évek óta biztosít lehetőséget a fanoknak, hogy saját MOC-jaikat (My Own Creation) publikálják, ha pedig ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego figsfanphotos

2020. már 30.

Hova lehet ezt még fokozni?

írta: AquilaPhotoBlog
Hova lehet ezt még fokozni?

blog_header.jpg

 

Ha akciókameráról beszélünk, mindenkinek egyértelműen a GoPro jut eszébe, sőt néha magát az akciókamerát, mint eszközt is gopro-nak hívjuk. Az egész iparág kezdetekor nyilvánvalóan ez a márka uralta a piacot, majd megjelentek az olcsóbb, megfizethetőbb kivitelek és rögtön a GoPro bukását vagy legalábbis visszaszorulását várta mindenki. Ez nyilván valamilyen szinten meg is történt, hiszen akinek csak alkalmi felhasználásra kell, elegendő, ha beszerez egy olcsóbb típust.
Azonban, aki minőséget akar, esetleg profi felhasználásra keres kütyüt, annak továbbra is a GoPro lesz a legjobb barátja, a szegmens trónját véleményem szerint továbbra is ez a brand foglalja el.

A 220volt.hu-nak köszönhetően lehetőségem volt a márka ...

Tovább Szólj hozzá

teszt cikk

2020. feb 23.

Ilyen a Roxfort a valóságban, avagy a Skót felföld

írta: AquilaPhotoBlog
Ilyen a Roxfort a valóságban, avagy a Skót felföld

hp_kepek_3_j.jpg

Hogy senki ne érezze magát egy görény, klickbait cím áldozatának, rögtön a Harry Potteres vonatkozással kezdünk, de ne rohanj el sehova, jóval többről lesz itt szó, mint egyetlen helyszínről.

Minden évben teszünk egy, vagy több külföldi túrát a fotós kollégákkal, ami nem a klasszikus értelemben vett turistáskodásról, hanem a tényleges utazásról és a tájak felfedezéséről szól. Idén Skócia volt az első megálló, ami - egyrészt egy hatalmas díszlet, mert lépten-nyomon forgatási helyszínbe botlunk - másrészt egy elképesztő vidék. Mikor megérkeztünk a Glencoe-völgybe, csak pislogtam, mint hal a szatyorban. Te is pontosan ezt fogod tenni, ha meglátod a tájat a képeken és a videókon. Mivel ezekről a fotós túrákról mindig ...

Tovább Szólj hozzá

youtube utazas természet táj werk

2019. sze 28.

A Holdraszállás ikonikus pillanatai LEGO-ból

írta: AquilaPhotoBlog
A Holdraszállás ikonikus pillanatai LEGO-ból

_yt_index.jpg

 

Ötven évvel ezelőtt sor került az emberiség egyik legnagyobb utazására, mérföldkőugrására. A zsebemben lévő telefon sokszorosan fejlettebb számítógép , mint amit az egész Apollo program során használtak, de...  Megcsinálták! Mintha favésővel akarnánk falat bontani. Elképesztő!

Kissé ironikus, hogy ezek után (és még számtalan hihetetlen tudományos felfedezés és bizonyítás után) ismét azért kell szót emelni, hogy nem, a Föld nem lapos és valóban jártunk a Holdon! Hagyjuk is, nem erről szeretnék írni, mert felidegesítem magam, aztán kilöttyentem a kávét és az bizony borzasztó volna.

Egy rendkívül izgalmas projektben vehettem részt az elmúlt hetekben a LEGO Hungáriának köszönhetően. Nevezetesen, az 50. ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego hogyan? werk figsfanphotos toy photography

2019. sze 18.

Úgyse tudsz építeni egy működő Bugattit! Hm, fogd meg a söröm!

írta: AquilaPhotoBlog
Úgyse tudsz építeni egy működő Bugattit! Hm, fogd meg a söröm!

_header.jpg

 

Mikor azt mondom valakinek, hogy a LEGO megépítette a Bugatti Chiront, senki nem lepődik meg. Haladó autóbolondoknak talán felcsillan egy csalafinta fény a szemében, de nagyjából ennyi. Ám, amikor odaérek, hogy ebbe akár bele is ülhetsz és amúgy még működik is ... Akkor zavart szempárok merednek rám és kérdezik: "Életnagyságú lego autó, kormánnyal, gázzal meg mindennel?"

Pontosan! A LEGO fogta a józan ész határait, gondosan összegyűrte egy gombócba, majd rezzenéstelen arccal kihajította a kukába. Először csak nézzük számokban! A hivatalos sajtótájékoztató szerint az összetevők:

  • 1 000 000 LEGO Technic elem
  • 13 438 munkaóra
  • 4032 db Technic fogaskerék
  • 2304 db LEGO Power Functions motor
  • 2016 db Technic ...
Tovább Szólj hozzá

budapest cikk lego

2019. aug 05.

Így festene a Stranger Things, ha a LEGO rendezte volna!

írta: AquilaPhotoBlog
Így festene a Stranger Things, ha a LEGO rendezte volna!

Nem bír magával a LEGO! Az utóbbi pár évben különösen brutális és exkluzív készletek láttak napvilágot, de idén egy igen komoly lépésre szánták el magukat. Megjelent a Stranger Things készlet , ami azért érdekes, mert a sorozatot alapvetően nem azok a gyerekek nézik, akik a LEGO főbb fogyasztói bázisát alkotják. Tudom, rengeteg más exkluzív szettet is kirámoltak a boltok polcaira, de egy Bugatti Chiron még mindig eladható bárkinek, gyerekeknek is, hiszen... AUTÓÓ! De az ST esetében, ez csak azoknak jelent valamit, azoknak poén, akik látták a sorozatot.

Történetesen én láttam (szavazás a 3. évadról a cikk végén!) és iszonyúan megörültem, mikor a LEGO-nál megjelent az Upside-Down!

A 220kocka.hu -nak köszönhetően, akik ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego werk figsfanphotos toy photography

2019. júl 10.

Gangvadászat Budapesten - Ezt találtam az ódon falak mögött!

írta: AquilaPhotoBlog
Gangvadászat Budapesten - Ezt találtam az ódon falak mögött!

gang_2_header.jpg 

 

Rémlik az sok koszos, szmogos, már-már fekete, géppuska-lövésnyomoktól terhes bérház Budapest szívében? Ne ítélj elsőre, ezek a több, mint 100 éves épületek olyanok, mint a boroshordók: a lényeg belül rejtezik!

Ebben a cikkben turista leszek a saját városomban és olyan helyekre bukkanok, amiről azt se tudtam előtte, hogy létezik. Settenkedjünk be a vaskos, komor kapuk mögé, garantálom, hogy meg fogtok lepődni! ;)

Hogy, hogyan lehet bejutni egy ilyen helyre, illetve mire figyeljetek oda, ha már ott vagytok? Werkvideó készült a legutóbbi cserkelésről, lessétek meg! ;)

 

Most pedig lássuk az eddigi trófeákat! Sokan nem szeretik, én viszont kifejezetten odavagyok a halszem optikák torzításáért az ilyen ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jún 14.

Mit látsz elsőre? Modell vagy igazi?

írta: AquilaPhotoBlog
Mit látsz elsőre? Modell vagy igazi?

benedek_lampert_lowkey_merga_low_k.jpg

 

Mi történik, ha egy 2,5 tonnás gépszörnyet kell fotózni sárban, vízben hóban, stúdióban? Semmi, ehhez egy komplett stábra lenne szükség és nyáron havat szerezni meglehetősen körülményes. Amennyiben nem az Északi-sarkon vagy. Ehelyett vegyük az autó 1:18 arányú modelljét és valósítsuk meg mindezt egy asztallapon!

Ez a módszer már ismerős lehet a Skoda Magyarországnak készült képek után, ismét a toy photography műfajához nyúlunk, hogy a legendás Mercedes a legjobb profilját mutassa. A modellünk ezúttal a G-class idei, legújabb típusa. Gyerekeket kiküldeni, ajtókat becsukni... autópornó következik! 

Mielőtt nekifogtam a szemérmetlen sufnituningnak, lehetőségem volt élőben is megnézni a G500-zas monstrumot. A ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube hogyan? werk toy photography

2019. már 12.

Sose higgy egy fotónak! Autó-reklámképek és ami mögöttük van!

írta: AquilaPhotoBlog
Sose higgy egy fotónak! Autó-reklámképek és ami mögöttük van!

_header_kroq.jpg 

"Sose higgy egy fotónak!" Azért ez persze nem teljesen igaz, pláne nem minden műfajra, de a most következő összeállításra mindenképpen!

Ki ne szeretné a szép, elegáns, sportos autókat? Most nyilván férfitársaim bólogatnak leginkább, de azért a hölgyeket sem hagyja hidegen egy-egy kacérabb verda ezt nyugodtan kijelenthetjük. Nálam az abszolút csúcsot a versenyautók jelentik, még akkor is, ha néha kinézetre egyszerűbbnek tűnnek, mint városi társaik. Vegyük például a Nascar autókat, ahol nem vitték túlzásba a design-t, mégis van egy olyan klasszikus gépszörny hatásuk, ami rögtön tisztázza, hogy a kasztni alatt nem kis ménes lapul.

Nos, jelenleg se menő kocsim nincs és autóversenyző se vagyok, viszont van egy fényképezőm . ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube skoda hogyan? werk figsfanphotos

2019. feb 16.

Az Alpok, az Alpok... De mi a helyzet a Kárpátokkal?

írta: AquilaPhotoBlog
Az Alpok, az Alpok... De mi a helyzet a Kárpátokkal?

- Hát ez meg mi a *****?
- Neeee, mik ezek a kóborkutya-falkák?!
- ...értem én, hogy ez a szembe sáv, de ott megyek, ahol nincs kátyú!
- Hol előz ez az állat ******??? Záróvonal, kanyar, kis teherautó?? Végülis...

Aki legalább egyszer járt már erre, az ebből a kis párbeszédből is hamar kitalálja, hogy a román utakon/kis városban járunk. Mivel nincs kiépítve végig autópálya, a Székelyföldre vezető utunk egy részét kisebb településeken át tettük meg. Ez olyan masszív kultúrsokkot jelentett, hogy leírni is nehéz. Nem is próbálkozom vele, hiszen szokásos módon most is készült az utazásról videó , azaz a Fotós Túrák 8. része . A továbbiakban időpont linkekkel jelölöm majd, hogy a szöveg egyes részei, a videóban hol ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jan 02.

Modell vagy igazi? Játék autó fotók, ahogy még nem láttad!

írta: AquilaPhotoBlog
Modell vagy igazi? Játék autó fotók, ahogy még nem láttad!

superb_header_1.jpg

 

Akik követik az Aquila Blogot, vagy  bármely oldalát ( Facebook , FigsFanPhotos , YouTube , Insta ), az tudhatja, hogy néhány éve elkezdtem LEGO fotókat készíteni és ezáltal beleásni magam a toy photography műfajába. Erről bővebben ITT olvashatsz!

Ennek nyomán ért az a megtiszteltetés, hogy a Škoda Magyarország felkért, csináljak négy modellautójukról minél élethűbb képet. Érthető, hiszen egy valódi autóhoz komplett stáb kell , főleg, ha olyan időjárási körülmények közt szeretnénk a képet megcsinálni, mint amilyet a makettek köré sikerült varázsolni. Már egy ideje kacérkodtam a gondolattal, hogy a LEGO helyett más témával, nevezetesen játékautókkal is megpróbálkozzam, így örömmel fogadtam el a felkérést és ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube tippek hogyan? werk figsfanphotos

2018. nov 15.

Külföldön imádják, itthon még ismeretlen a Toy photography műfaja. Mostanáig...

írta: AquilaPhotoBlog
Külföldön imádják, itthon még ismeretlen a Toy photography műfaja. Mostanáig...

header_2.jpg 

Fura dolog ez a toy photography , mely műfaj itthon még csak kevéssé ismert és érthető módon furán néznek az emberek, ha megemlítem nekik. "Játék fotó? Na ne röhögtess már!" - mondják. Jogos, ez így tényleg nem hangzik túl komolyan, pedig, ha tudná a Kedves Olvasó, hogy mennyi munkával jár, máris másképp tekintene rá. Persze, mivel a műfaj maga ismeretlen honnan is kéne tudnia bárkinek? Éppen ezért fogtam bele ebbe a cikkbe, hogy az elmúlt két év anyagán keresztül megmutassam, hogyan is néz ki egy-egy LEGO fotó a kulisszák mögött.

Először is tudni kell, hogy nem profi stúdióban dolgozom, ahol mindent meg lehet oldani elegánsan, ezért szégyenérzet nélkül bevetek minden sufnituning, homemade és DIY tákolást a fotók ...

Tovább Szólj hozzá

cikk youtube lego hogyan? werk figsfanphotos

2018. okt 22.

Egy hét Kalifornia, avagy a sivatagtól San Francisco-ig!

írta: AquilaPhotoBlog
Egy hét Kalifornia, avagy a sivatagtól San Francisco-ig!

_indexkep.jpg

Fura hely ez az USA... tud valamit, amit más ország nem. Ezt pedig Hollywood-nak köszönheti . Miért? Mert hiába néztük már rongyosra New York tűzlépcsős házait, San Francisco dimbes-dombos utcáit, Arizona kősivatagjait, Kalifornia óceánpartjait vagy az útszéli moteleket, ahol általában megölnek valakit , akkor is látnunk kell!  A helyszínen pedig: "Aaaa, hát ez pont olyan, mint a filmekben!", "Vazzeee, ez mennyire amerikai má'!", "Csináljunk már egy közös képet ezzel az autópályával, hát ez tipikus amcsi cucc!"
Most őszintén, tud bárki mondani másik országot, ahol külön látványosság egy autóút? Vagy egy útjelző tábla? Na ugye, és itt is csak azért, mert egyszer (vagy inkább ötvenszer) láttuk már egy filmben.

Mindezek miatt ...

Tovább Szólj hozzá

2018. aug 27.

Újhold a Tátrában, kissé barátságtalan fogadtatással

írta: AquilaPhotoBlog
Újhold a Tátrában, kissé barátságtalan fogadtatással

header.jpgFelvétel: Szabó Roland (Drón)

 

Akik szokták bogarászni a blogot, azoknak bizonyára nem meglepő, hogy újabb utazás témájú cikk következik. Az Alpok és Írország is törzsvendég itt, ám van egy - eddig méltatlanul perifériára került - vidék, ami még nem kapott helyet. A Tátra! Igaz, ez nem volt túl meglepő a cím után, de ez a hely is megérdemel egy méltó bevezetőt!
A lengyelek vendégszeretetére a cikk végén visszatérek néhány tipp társaságában, hogy mire figyeljen oda az, aki legközelebb erre jár.

A magyar Light & Magic Academy csapatához (interjú/tippek a videóban: 10:26) csatlakozva indultunk el Zakopane felé a Magas-Tátárba, nemcsak szép nappali, hanem éjszakai tájfotókban is reménykedve, hiszen az újhold miatt a tejút ...

Tovább Szólj hozzá

youtube utazas természet táj werk