2019. aug 05.

Így festene a Stranger Things, ha a LEGO rendezte volna!

írta: AquilaPhotoBlog
Így festene a Stranger Things, ha a LEGO rendezte volna!

Nem bír magával a LEGO! Az utóbbi pár évben különösen brutális és exkluzív készletek láttak napvilágot, de idén egy igen komoly lépésre szánták el magukat. Megjelent a Stranger Things készlet, ami azért érdekes, mert a sorozatot alapvetően nem azok a gyerekek nézik, akik a LEGO főbb fogyasztói bázisát alkotják. Tudom, rengeteg más exkluzív szettet is kirámoltak a boltok polcaira, de egy Bugatti Chiron még mindig eladható bárkinek, gyerekeknek is, hiszen... AUTÓÓ! De az ST esetében, ez csak azoknak jelent valamit, azoknak poén, akik látták a sorozatot.

Történetesen én láttam (szavazás a 3. évadról a cikk végén!) és iszonyúan megörültem, mikor a LEGO-nál megjelent az Upside-Down!

A 220kocka.hu-nak köszönhetően, akik biztosították a készletet, pedig el tudtam kezdeni dolgozni az új sorozaton, ami remélem nemcsak a Stranger Things fanoknak fog tetszeni! :)

Az elmaradhatatlan werkvideó, szigorúan a 80-as évek stílusával! A képeknél az feltüntetett időpont linkekre kattintva elindul a videó vonatkozó jelenete!

 

Aki igazán hardcore az azt is megnézheti, hogyan épült össze a szett. Ne egy száraz, 5 órás építésre gondoljatok! Az egész VHS, retro stílusban, a lényeget összevágva készült a komolyság minden igénye nélkül!

 

Szokásos módon, előbb lássuk a képeket, majd utána a werk fotók és további részletek arról, hogyan készült a sorozat. :)

CLOSE THE GATE!! (Eleven & Jim Hopper)

benedek_lampert_gate_final_k_j.jpg

 

Will eltűnt (Jim Hopper, Joyce Wheeler)

bike_final_k_j.jpg

 

Upside-Down (Lucas, Mike, Dustin, Eleven, Will)

duplakep_up_k_j.jpg

duplakep_down_k_j.jpg

 

RUN! (Will, Demogorgon)

upside_final_j_k_2.jpg

 

"-Hol vagy?  -Pontosan itt!" (Joyce) (videó: 04:08)

joyce_lights_dnb_k_j.jpg

 Demogorgon támadás (Lucas, Dustin, Mike, Eleven)

benedek_lampert_epic_k_j.jpg

 

Mind Flayer (Will)

_will_flayer_final_k_j_t.jpg

 Eleven víziója (Will, Eleven)

transyban_k_j.jpg

 

Tömören, hogy mit jelent a Figs Fan Photos
Az FFP az Aquila Photo Blogon belül elindított "brand", ahol csak a figura fotózással foglalkozom, illetve tavaly óta modell autók élethű, reklámcélra való fényképezésével. Egyszóval idetartozik minden, ami toy photography és miniatűr világ! Facebook, Instagram

 

 A Stranger Things azért kiváló alapanyag az ilyen fotókhoz, mert nagyon látványos képi világa van. A fények, a színek, a ködök, mind remek lehetőség a toy photo szempontból. Lássuk be, egy szitkomból vagy egyszerűbb sorozatból nemigen lehetne ugyanezt kihozni.

Ahogy mindig, most is fő szempont volt, hogy amit csak lehet a valóságban oldjak meg, így ismét minden képhez külön díszlet készült. Összességében a fényszórók fénye és a szálló pernyék, amik utólag kerültek a fotókra, minden más a képeken valós. Beleértve azt is, hogy ahol piros fény van, (pl. a kapu bezárós képen), ott eleve piros fénnyel világítottam, nem átszínezésről van szó.

 A készletben lévő fák túl nagyok és ebben a formában nem lennének felismerhetőek, ezért ágakkal helyettesítettem, majd jöhetett a füst. Minden képi elem valós, kivéve a szálló pernyéket. (videó: 02:59)

usd_escape.jpg

 

 Gondoltátok volna, hogy a steril gézlap eszményi alapanyag egy démoni átjáróhoz?
Én sem, egy szintén ST rajongó, fogász barátom, Ernhoffer Réka dobta be az ötletet és...
Tökéletes! :D Minden képi elem valós, kivéve a szálló pernyéket. (videó: 01:28)benedke_lampert_gate_werk_2.jpg

 

Vasútmodell fák, nem kevés füst és máris kész egy ikonikus jelenet kissé átrendezett változata. A zöld hátteret ilyenkor nem maszkolás miatt használom, hanem olyan homogén háttérként, amiből aztán olyan színt csinálok, amilyet akarok (hue/tint). Bár ebben az esetben nem volt rá szükség,  mert a füst és a fák igazából kitakartak mindent, így elég, hogy csak a tapéta textúráját elfedi. Az autó és a zseblámpa fénye értelemszerűen utólagos effektek. (videó: 02:08)

benedek_lampert_bike_werk.jpg

 

Karton Mind Flayer? Legjobb! Nem akartam poszterekről/filmből átvenni az Elmenyúzó karakterét, az nem passzolna az egész Figs Fan Photos ideológiájához. Így, gyorsan kivágtam a sziluettet, majd derítve a falról megküldtem piros fénnyel. Az asztali lámpát szintén átvilágítottam ténylegesen, szóval a furcsa mintázat az a műanyag eltérő fényáteresztése miatt van. A kép minden eleme valós.

benedek_lampert_mindflayer_werk.jpg

 

Egy valamirevaló ST sorozatban szerepel a mi világunk és Upside-Down egy képen. A fotókat külön csináltam, majd egybe dolgoztam utólag. Külön örültem, hogy sikerült egy ilyen jól kinéző, talaj menti füstöt fújni. Minden képi elem valós, kivéve a bringa lámpák és a szálló pernyék. (videó: 03:48)

benedke_lampert_upside_werk.jpg

 

Meglehet, ez nem olyan látványos jelenet, mint a többi, Eleven látomásai mégis egy jellegzetessége a sorozatnak.  Eleinte úgy terveztem, hogy rendesen vízben csinálom, de sajnos ebben a méretarányban, a víz felületi feszültsége miatt elég előnytelenül festett az egész.  Illetve a hullámzás is túl nagy ezekhez a kis figurákhoz. Nem maradt más hátra, itt bizony manipuláltam - remélem megbocsájtjátok - és a tükröződés az teljes egészében utómunka, illetve a "Castle Byers" felirat is.benedke_lampert_vison_werk.jpg

 

 A végére szerettem volna egy egyszerűbb, mégis dinamikus, epic jelenetet. Ha a filmet vesszük alapul, ez annak felelne meg, mikor a végén Eleven az iskolában (vagy hol?) végleg visszaküldi a Demo-dogot a másvilágba. Én mindezt kicsit fiktív környezetbe ültettem át, de nem is a képkockák másolása volt a cél, hanem tisztán csak a látvány. Olyannyira, hogy ezt már Dustin se bírta nézni. :D (videó: 03:26)benedke_lampert_epic_werk.jpg

 

 Élmény volt ezzel a szettel dolgozni - beleértve az összerakását is - rendkívül részletesre és látványosra sikerült, minden elismerésem a LEGO-é! Ha jól tudom nyár vége felé érkezik majd új adag a 220kocka.hu polcaira, legyetek résen és ne maradjatok le róla! ;)

Remélem tetszettek a képek, nemcsak a sorozat rajongóinak, persze tudom, hogy ez úgy az igazán érdekes, ha ismeri az ember.

És egyúttal egy szolgálati közlemény:

Szeptember 1-től a Mom Kulturális Központban lesz egy toy photography kiállításom, ahol élőben láthatjátok ezeket és a korábbi képeket is. Facebook esemény

 

 

 

Szólj hozzá

cikk youtube lego werk figsfanphotos toy photography