2017. dec 10.

Karácsonyi Star Wars csemege - Figs Fan Photos VI.

írta: AquilaPhotoBlog
Karácsonyi Star Wars csemege - Figs Fan Photos VI.

blog_header.jpg

 

Igen, igen, igen! Kedden érkezik a VIII. Star Wars film, az "Utolsó Jedik"! Valójában rettenetesen félek tőle! Persze, nem azért, mert megfagy bennem a vér Kylo hisztis csapkodásától a zavarba ejtően indokolatlan keresztvasas fénykarjával, vagy Snoke vitamin- és folyadékhiányos képétől, amin egy részeges favágós este ejtett sebet az Endoron... Inkább azért, hogy ne úgy jöjjek ki a moziból: "Ó, b****! Ez meg mi a megveszekedett fene volt?" Igaz, a VII-es után sem így jöttem el a filmvászon elől, de azért nem igazán éreztem, hogy a filmet átjárná az Erő. Persze, mikor megjelent a főcím, a Falcon, meg a '70-es évekbeli TIE vadász grafika, akkor én is könnyes szemmel pattogtam a széken, ez csak természetes. Mindegy, az "Ébredő Erőt" én egy biztonsági felütésnek tekintem, ami feltette a kérdést: "Miért?". A VIII-as résznek tehát, erre a kérdésre kéne választ adnia, legalábbis részben.
Nade, azt hiszem erről a témáról elég sokat lehet mostanában olvasni, gyakorlatilag mindenhol, úgyhogy én addig is hoztam némi gyorssegélyt, hogy ezt a pár napot és a karácsonyi várakozást kibírjuk az Erő segítségével!

Ezúttal nem lesz hosszú szócséplés, mivel a pár héttel ezelőtti sorozatban már mindent kitárgyaltunk. Velősen, csak arra térnék rá, hogy az idei karácsonyi sorozat sebességrekordot döntött, miután mindössze bő egy hét alatt készült el! Ahhoz képest, hogy a korábbi sorozatok hónapokat vettek igénybe, ez mondhatni űridő!

Ebben azért nagy szerepe volt annak, hogy a Figs Fan Photos-nak immáron van hivatalos szponzora a: Kocka Birodalom LEGO bolt. Nekik köszönhetően újabb vagy épp klasszikus/legendás készletekkel dolgozhattam, így az ihlettel nem volt probléma!
További inspirációt adott, hogy a LEGO Magyarországtól kaptam egy figurás adventi naptárat meglepetésként. Kiderült, hogy ismerik ezeket a képeket, tetszik nekik és inspirációként egy ilyen gesztussal támogatják a munkát. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire megtisztelő és nem mindennapi figyelmesség a részükről!

Szóval, ez a két "apróság" komoly Erőt adott, így ennek hála elkészült a karácsonyi sorozat, nemhogy az ünnepek, de a premier előtt! Remélem tetszeni fog! :)

A képeket a Kocka Birodalom támogatta készletek formájában, illetve egyes figurák (pl. BB-8) a LEGO Magyarországnak köszönhetően kerültek a képre!

A képeken a hófúvás, lámpafények stb. mind valósak, az épített díszletben, helyben kivitelezettek. Ahol némi utólagos módosításra szorultam, azt szokás szerint feltüntetem, elkerülve így, hogy bárkit is félrevezessek!
Tehát, biztosak lehettek abban, hogy minden más igazi!

 

"Ajándék lokalizálva!"
Jyn Erso és Cassian Andor karácsonyi bevetésen.
Valaki, mintha figyelné őket...
A fénysugár (tyndall-effekt) valós, a legkevésbé sem utólagos!

benedek_lampert_u_wing.jpg

 

Ismerős mikor az orrod elől viszik el az utolsó szettet abból, amit kinéztél?
Nézd nagyban a részletek miatt! Hány SW-s apróságot találsz?
A képen minden fény valódi, csak az utcalámpa izzása számítógépes.
Azonban a kibocsátott fénye már egy valós elemlámpáé!

benedek_lampert_xmas_lego_store.jpg

 

Sokak kedvence, BB-8! A Mikulásnak is lehet droidja, nem?
A felhős ég utólagos, természetesen saját képpel. A hó fröccsenéséhez
egy ujjal sem nyúltam, noha a por teteje fura lehet, de az eredendően ilyen.

benedek_lampert_bb8.jpg

 

Jango és Boba. A gyerek kicsit túlzásba vitte a karácsonyi dekort.

benedek_lampert_slave1.jpg

 

Ezért egy hét Halálcsillagpadló-súrolás jár, fogkefével!

benedek_lampert_mistake_k_j.jpg

 

 Van már fényvillamosunk, fénytrolink... mért ne lehetne fénY-szárnyúnk is? :Dbenedek_lampert_y_wing2_k_j.jpg

 

 "Érzed a Karácsony Erejét magad körül?"benedek_lampert_xmas_dagobah_k_j.jpg

Akinek esetleg nem ugrana be a kultikus jelenet, ami inspirációul szolgált:
luke-handstand.jpg

empiredagobah.jpg

 

Ajándékok nyomában az 501-es légió

benedek_lampert_at_te_k_j_v4.jpg

 

A Hoth-i őrségnek is van humora...

benedek_lampert_xmas_hoth_k_j.jpg

 

LEGO...LEGO...LEGO!!! 
A LEGO-t -talán - nevezhetjük a világ legsikeresebb játékának, hiszen nincs olyan gyerekszoba, ahol ne bukkanna fel előbb vagy utóbb. Sőt! Lehet, ez a szoba nem is egy gyereké, hiszen a világ legnagyobb fanjai és építői mind felnőttek. Láttam riportműsort, amiben bemutatták a legelvetemültebb LEGO őrülteket, akik egy komplett garázst rendeztek be erre a célra, és elképesztő, milyen nagyszerű dolgokat alkottak. A LEGO-zást én sokaknak felírnám receptre, mint terápiás, stresszoldó kezelést!
1932-ben, Ole Kirk Christiansen, dán asztalosmester - egészen biztos - nem gondolta volna, hogy ilyen nagy hatással lesz a világra.

Mi az a FigsFanPhotos?
Az AquilaPhotoBlog-on belül elindítottam a FigsFanPhotos-t (figs=figures=figurák), aminek keretei közt még több hasonló fotósorozat készül majd. Terveim között szerepel többféle hasonló projekt megvalósítása is különböző témákban. Az FFP facebook oldalát itt találod: FFP Facebook.

Így készült!
Mivel a karácsonyi sorozathoz hó kell, a hóhoz pedig liszt, búzadara és egyéb étel alapanyag, ezért komoly csatatérrel járt az összes fotó. Az egy dolog, hogy az asztalon általában egy heti pékárunak megfelelő liszt tobzódott diszkréten, de a hófúvás miatt ez el is lepett mindent. Mindent, is! A padlón képződő 5 centiméteres krétakori üledéken kívül, az űrhajók és az épületek is mérhetetlenül "havasak" lettek. Ezek tisztítása remek elfoglaltságnak bizonyult, jellemzően hajnali 1-2 között. Ezúton is üdvözlöm a sűrített levegős spray feltalálóját, az Erő legyen Vele!
Egyhét masszív lisztezés után - ami oly méreteket öltött, hogy kis híján ki lehetett rántani a lakást - annyit tudok mondani: Srácok! Ezt ne próbáljátok ki otthon!  :D
Persze, nem csak a hó az egyetlen kihívás. A fényeknek itt kifejezetten döntő szerepük volt. Ezek pedig nem utólagos effektek, hanem rendesen lámpákkal kivilágított részek, épp emiatt rengeteg szenvedéssel járt. Menet közben kellett rájönni, hogy egy-egy képen miért nem jó a fényelés és mindezt hogyan lehet orvosolni.

 

Alternatív karácsonyfaégő használat, űrhajó panírozással egybekötve!

slave1.jpg

  

Oké, az utak karbantartása a téli időszakban hagy még némi kívánnivalót maga mögött,
de sokszor a valóságban sem működik, akkor én mit tehetnék?

bolt_w.jpg

 

Bemutatom a legújabb, csúcstechnológiás, lisztbiztos  fényképező tokot!
 Azért, az ilyen pusztulatos sufni tuningoknak van egy sajátos bájuk!
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem álmodozom üveges szemmel egy stúdióról...img_20171203_004903.jpg

 

 Mindannyian jól ismerjük a klasszikus fénysebességre ugráskor megjelenő csíkhúzást.
Abba inkább nem gondolok bele, hogy egy ilyen járgánnyal milyen színes, pszichedelikus
révület szabadulna a kabinra.  Az LSD ehhez képest kamino-i kotvány!y_w.jpg

 

X-szárnyú, X-szárnyú, jaj de szép hajó,
Birodalmi TIE-t lelőni, csakis ezzel jó!

 Nézzétek el nekem, hogy ez a cikk kicsit pihent lett, de kissé el vagyok már fáradva! :D

Köszönöm, hogy megnéztétek a képeket, remélem, hogy tetszett és ezzel a dózissal még kibírható az a pár nap a premierig! Köszönöm a támogatást és a készleteket a LEGO Magyaroszágnak és a Kocka Birodalomnak, jócskán részük van abban, hogy újszerűbb és remélhetőleg számotokra is izgalmas képek készültek! :)

Az Erő legyen Veletek, és Boldog Karácsonyt!

yooda4.gif

 

A Figs Fan Photos korábbi sorozatai ITT, facebook oldala pedig, ITT érhető el!

 

 YouTube ajánló:

 

 

Szólj hozzá