2019. jan 02.

Modell vagy igazi? Játék autó fotók, ahogy még nem láttad!

írta: AquilaPhotoBlog
Modell vagy igazi? Játék autó fotók, ahogy még nem láttad!

superb_header_1.jpg

 

Akik követik az Aquila Blogot, vagy  bármely oldalát (Facebook, FigsFanPhotos, YouTube, Insta), az tudhatja, hogy néhány éve elkezdtem LEGO fotókat készíteni és ezáltal beleásni magam a toy photography műfajába. Erről bővebben ITT olvashatsz!

Ennek nyomán ért az a megtiszteltetés, hogy a Škoda Magyarország felkért, csináljak négy modellautójukról minél élethűbb képet. Érthető, hiszen egy valódi autóhoz komplett stáb kell, főleg, ha olyan időjárási körülmények közt szeretnénk a képet megcsinálni, mint amilyet a makettek köré sikerült varázsolni. Már egy ideje kacérkodtam a gondolattal, hogy a LEGO helyett más témával, nevezetesen játékautókkal is megpróbálkozzam, így örömmel fogadtam el a felkérést és egyben a kihívást, mert ez bizony az volt.

Ahogy az eddigi képeimnél, úgy itt is alapvetés volt, hogy amit csak lehet a valóságban, épített díszletben oldjak meg, helyben a fényképező előtt. Ehhez sok kísérletezésre, lisztre és eső gyanánt vízre volt szükség, no meg, nem kevés türelemre. Az eddigiekhez képest két újszerű díszlet is készült, pontosabban a módszer volt más.

Az egyik, kissé elborult megoldásra azért volt szükség, hogy a háttér és a kerék bemozdulását ne utólagosan kelljen a képre mókolni, hanem valódi legyen. Kézenfekvő megoldásnak tűnhet, hogy a kocsit gurítom és lekövetem, ahogy az egy igazi autó esetében történik. Csakhogy, ez nem igazi autó és nagyon bonyolult lenne a kamerának sínt csinálni, majd összeszinkronizálni a mozgásukat, arról nem is beszélve, hogy jóval nagyobb helyet igényelne.

Így, nem maradt más hátra, ha az autó nem mozoghat, mozogjon minden más! Lesd meg az alábbi werkvideót, úgy máris érthető lesz, mire gondolok pontosan!

 Csak a lámpa utólagossuperb_kombi_final_fb_benedek_lampert.jpg

 

Természetesen nem maradhatott el a fröccsenő hó és a dinamikus mozgás, amihez a Kodiaq modell kiváló alanynak bizonyult. Igyekeztem azt az üzenetet átadni vele, hogy ez a terepjáró bizony mindenen átmegy! (a lámpafény utólagos)

kodiaq_final_fb_benedek_lampert.jpg

 És ahogy készült:kodiaq_werk_2.jpg

Az LCD-n egy imént készült nyers kép látható, nyilván a werk fotó utána készült, azért nem látszik, a hófúvás ezen a telefonos képen.

kodiaq_werk.jpg

 

 A szedán Superb-ről egy klasszikus, "úttipró" kép készült, hogy összességében egy dögös látványt kapjunk! A viharos idővel és a filmes színekkel pedig egy kis epic hangulatot igyekeztem összekotyvasztani.
( a lámpák utólagosak, illetve a bemozdulás, itt még nem volt kidolgozva az a módszer, ami a kombi superb-nél)superb_final_k_j_lampert_benedek.jpg

 A félkész set-up:superb_werk_1.jpg

 

 A Škodától kapott verdák között volt egy old timer is, ami ugyan elüt modernebb társaitól, de éppen ezért vitt egy kis változatosságot a sorozatba. Adta magát az ötlet, hogy egy vintage stílusú kép főszereplője legyen, amihez néhány villanyvasút épület adta a hátteret. Pontosabban csak részben, a házak mögött látszódó fa és mező már a valóság elemei. Ez volt a másik újszerű díszlet, itt ugyanis igyekeztem a valóság és a makett méretarányait egyeztetni._vintage_final_fb_benedek_lampert.jpg

 vinatge_werk_1.jpg

 werk_vintage_3.jpg

 werk_vintage_2.jpg

 

 Izgalmas feladat volt ezekkel a modell autókkal dolgozni, szerencsére nagyon részletgazdagok, így nem kellett azzal törődni, hogy melyik szemszögből tűnik a legkevésbé matchboxnak.

 Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, remélem tetszettek a képek és a videó! Ha érdekel a toy photography, nézz szét a blogon, találsz még bőven idevágó cikket! :)

Írj a blognak: aquilaphoto.blog@gmail.com

  YouTube ajánló 

Fotós túra Los Angeles-től San Francisco-ig!

 Ha még nem vagy túl jóban a Photoshop-pal:

 Ha érdekel néhány meglepő fun fact a fotográfia múltjából:

 

 

 

Szólj hozzá

cikk youtube tippek hogyan? werk figsfanphotos