2018. jan 26.

A LEGO® 5. Microfighters sorozata az FFP képeivel!

írta: AquilaPhotoBlog
A LEGO® 5. Microfighters sorozata az FFP képeivel!

header.jpg

Erős nyitással indult az újév, amikor is kaptam egy levelet január elején azzal a felkéréssel, hogy a LEGO® Magyarország szeretne egy fotósorozatot a legújabb Microfighters sorozatról. Nos... Gondolom a reakcióm sejthető, mivel ez valójában egy óriási megtiszteltetés és az egyik legkomolyabb elismerés, ami eddig érte ezeket a képeket. Csapot-papot félredobva hozzákezdtem a koncepció kidolgozásához, majd a fotózáshoz.

keszletek.jpg

Mivel a Star Wars új trilógiájának űrhajóiról van szó, valamelyest igazodnom kellett a narratívához, ami a filmek  szegényes bolygófelhozatala miatt egy sivatagos környezetet jelentett a jakku-i Falcon üldözés és TIE-vadász becsapódásából kiindulva. Ehhez persze homok kellett...sok homok. Persze, a megfelelő díszlet megépítése, kerüljön bármibe, eddig sem okozott gondot, ebben az esetben pedig létkérdés volt, hogy lesz-e házi sivatagunk, avagy sem. Spoiler!! Lett.

silencerwerk.jpg

 

A legnagyobb kihívást a tér berendezése jelentette, vagyis az volt a cél, hogy a távolságok érzékelhetőek legyenek. Órák mentek el és még mindig csak a díszletet építettem. Az egyik fotónál készült 200 db próbakép, mire egyáltalán elkezdtem a tényleges fényképezést. Így a végére elmondható, hogy egy kép, az olyan 7-8 órát vett igénybe. Mivel a robbanások és a homokszóródás továbbra sem manipuláció, számtalan próbálkozásra volt szükség, valamint a repkedő alkatrészek sem montírozottak a TIE -vadász esetében. A lebegő darabokat egy-egy drót tartotta meg a pozíciójában.

tie_werk.jpg

 

Persze, minden nehézség és kihívás ellenére élvezet volt dolgozni a készletekkel, hiszen most először valóban mondhattam azt, hogy dolgozom! A világon a legjobb dolog, ha az lehet a munkád, ami a hobbid! Jöjjenek tehát a kész képek, remélem tetszeni fognak! :)

A-szárnyú™ vs. TIE Silencer™

lego_silencer_awing_blog.jpg

Első rendi TIE Vadász™

lego_tie_crash_blog.jpg

Millenium Falcon™

lego_falcon_blog.jpg

 

A végére pedig ne feledkezzünk meg magukról a készletekről, hiszen mindegyik, de főleg a TIE fighter és annak a pilótája tartogat némi különlegességet számunkra. Hogy pontosan mit, az kiderül az alábbi videóból, ugyanis a projekt másik része az volt, hogy a magyar gamer vlogger, Sirius, készít egy werk videót a fotózásról, valamint bemutatjuk az új Microfightereket és azok különlegességeit!

 Nézzetek be Sirius-hoz a további LEGO®-s tartalmakért, például láthatjátok, hogy épül meg a tavalyi szenzáció, a UCS Millenium Falcom 7000 darabos szörnyetege!

Sirius: YouTube | Facebook

Illetve, ha érdekelnek a további sorozatok és képek, lessetek be a Figs Fan Photos háza tájára is!

Facebook | YouTube

 

Ajánló:

 

 

Szólj hozzá

cikk youtube lego hogyan? figsfanphotos