2017. sze 03.

Horgászat a Budai várból? Nem probléma!

írta: AquilaPhotoBlog
Horgászat a Budai várból? Nem probléma!

header.jpg

 

Kedves Olvasó!
Ha azt hiszed, ez csak egy klikkelésre ösztönző kamucím...akkor egyrészt bedőltél neki, másrészt tévedsz! Valóban horgászni fogunk a várból. Az elmúlt hetekben egy olyan fotósorozatot igyekeztem összehozni, amilyen még nem készült Budapestről, de úgy, hogy azért ne legyen öncélú.

Ismeritek gyerekkorunk egyik kedvenc karakterének, a Főkukacnak a szobrát? A Batthyány tértől néhány utcára található, ám igen nehéz észrevenni,  mivel nagyjából 10 cm hosszú. Nem kell aggódni, mert nincs szükség arra, hogy tágra nyílt szemmel vizslassátok a rakpartot. A Google Maps-be, ha beírjátok, hogy "Főkukac szobor", ki fogja adni. Ezt kis szobrot, már sokan lefényképezték, azonban mindenki megfeledkezett róla, hogy miről is beszélünk valójában.

Hát egy horgászcsaliról, hölgyeim és uraim, pontosan!


Ezért fogtam a két pecabotom, szóltam Komondi Attila fotós cimborámnak és rezzenéstelen arccal közröhejt csináltunk magunkból. Viszont, a képek egész jól sikerültek, persze ezt majd Ti eldöntitek! :)

Mielőtt tovább görgetnél, lesd meg ezt a rövid werk videót,
arról: hogyan készült.

 

Mi volt ennek az egésznek az értelme? A szobor esetében talán egyértelmű. Szerettem volna egy gyakran fotózott témát új megvilágításba helyezni, némi humorral, aminek azért értelme is van. A várból való horgászat már kevésbé indokolt, az tényleg csak "just for fun", ellenben kellemesen bohókás és szokatlan, mindezek ellenére teljesen random! :D

Íme normális minőségben:

Egyelőre a partról figyel

benedek_lampert_kukac_sziluet_jav.jpg

 

Egy portré

benedek_lampert_kukac_orso.jpg 

Nemsokára merülés

benedek_lampert_kukac_csalizas.jpg  

Persze nem maradhatott ki a LEGO sem!
További extrém képek: Figs Fan Photos

ffp_benedek_lampert.jpg 

Tonhalak a Dunában....hihető! 

peca_var_kesz_k.jpg 

 

 További előnye volt a sorozatnak, hogy remek turista látványosság lettünk. Egy külföldi úriember diszkréten meg is kérdezte, hogy mégis mi a fészkes fenét művelünk a vár párkányán? Gyorsan megmagyaráztuk, hogy mindössze csak díszlet a pecabot. Persze volt olyan is, aki üzleti lehetőséget látott benne. A 2-es metrón egy bácsi rögtön licitált a két horgászbotra, mondván remek darabok. Ez igaz is, de inkább megtartottam. 

Köszönöm, hogy elolvastad, ha érdekelnek további (épeszű :D ) tartalmak, nézz szét itt is:

Facebook

LEGO képek facebook

Instagram

 

YouTube ajánló

Kérdezz-felelek

 

 

 

Szólj hozzá

budapest cikk youtube város hogyan? figsfanphotos