2017. jún 13.

Extrém LEGO fotók újratöltve - Figs Fan Photos IV.

írta: AquilaPhotoBlog
Extrém LEGO fotók újratöltve - Figs Fan Photos IV.

header.jpg

Június 5-én volt egy éve annak, hogy először dobtam egy űrhajót a lisztbe úgy, hogy abból végül értékelhető kép született. Nehéz elhinni, hogy azóta eltelt egy esztendő, mert nagyon sok dolog történt közben, noha a legutóbbi sorozat óta csaknem fél év telt el, ami az időhiánynak köszönhető, de most belehúzunk!

Mi történt eddig?
Bár, úgy tűnhet, fél évig szünet volt, ez csak az összefoglaló cikkekre igaz, hiszen, aki követi a Figs Fan Photos-t facebook-on, az tudja, hogy valójában folyamatosan voltak képek és egyéb tartalmak az új sorozattal kapcsolatban. Tekintettel az évfordulóra, ezúttal olyan képeket is láthattok a cikkben, amik itt jelennek meg először, tehát korábban sehol nem publikáltam őket, így lesz egy kis szülinapi meglepetés is! ;)

A figurák is nagy utat tettek meg az elmúlt év alatt, az előző sorozatok többek közt megjelentek: Anglia, Kína, Thaiföld, Olaszország, Oroszország, Dél-Korea, Franciaország stb. De láthattátok a szintén tavaly startoló (Magyarországon) Block magazin címlapján és cikkében is.

block_osszetett.jpg

Ennyit a múltról, nézzük mi következik most!
Folytatván a második sorozat koncepcióját, itt is egymástól független témájú fotókat láthattok, külön kis sztorival. Mindezt azzal különbséggel, hogy igyekeztem több humoros jelenetet belecsempészni és van vintage csemege is. Ahogy eddig is, a cikk végén további részleteket olvashattok és "Hogyan készült?" képeket is találtok, illetve most először werk videók is készültek.

Talán feltűnhet, hogy néhány képen szerepel egy FONDoF vízjel is. Nos ez azért van, mert időközben az FFP-nek lett egy hivatalos partnere, a fent említett koreai applikáció fejlesztő cég személyében. A FONDoF a LEGO fanok "játszótere" . Nemcsak a gyűjteményed vezetheted benne, de képeket is megoszthatsz és beszélgethetsz más gyűjtőkkel szerte a világon. Egyszóval, egy közösségi platform LEGO rajongóknak. Egyelőre csak iOS-re, de hamarosan Androidon is elérhető lesz. 

A képeken a füst, robbanás, eső, sár stb. nem Photoshop effektek, ezeket mind helyben oldottam meg, az eredeti kép részét képezik. Két kivételes esetben muszáj volt egy kis manipulácó, azt a képleírásban feltüntettem (ahol nem írom, ott tényleg valós az egész fotó). 

Remélem az új rész is elnyeri a tetszésetek, jó böngészést ;)!

 

 A 66-os parancs után
(A fénykard utómunka természetesen)benedek_lampert_ffp_revenge5th_k_j.jpg

 

Akcióban az 501-es légió. Meg a taposó aknák...
benedek_lampert_ffp_501st.jpg

 

Úgy tűnik, sokkal régebb óta van fotó a Legókról, mint hittem.
Íme, egy werk kép a II. Világháborúból.
benedek_lampert_ffp_wwii.jpg

 

A mandarin héját lefejteni se egyszerű,
de visszavarrni...Művészet!ffp_lampert_ebendek_ornage_j_k2.jpg

 

Egy hajszálon múlt a borulás!
(A kerék bemozdulása utómunka)ffp_dakar_benedek_lampert_k_j-2.jpg

 

 A forgatások után Vader nagyúrnak új munka után kellett nézni.
"Három cukorral lesz szíves!"
benedek_lampert_ffp_coffe_vader.jpg

 

A srácok a lopják a fotózás kellékeit...benedek_lampert_ffp_steal.jpg

 

 Bélyegző
benedek_lampert_ffp_mail.jpg

 

 

Soha...Soha ne szervezz titkos randit egy szántóföld közelébe!
benedek_lampertffp_kombaj_j_k_fon.jpg

 

A pillanat, mikor a sör életet ment!

benedek_lampert_ffp_beership_k_j.jpg

 

Egy "szerencsés" zuhanás után...
Egyedül van a sivatagos pusztában, a perzselő hőségben. Nincs kiút.
benedek_lampert_ffp_crash.jpg

 

LEGO...LEGO...LEGO!!! 
A LEGO-t -talán - nevezhetjük a világ legsikeresebb játékának, hiszen nincs olyan gyerekszoba, ahol ne bukkanna fel előbb vagy utóbb. Sőt! Lehet, ez a szoba nem is egy gyereké, hiszen a világ legnagyobb fanjai és építői mind felnőttek. Láttam riportműsort, amiben bemutatták a legelvetemültebb LEGO őrülteket, akik egy komplett garázst rendeztek be erre a célra, és elképesztő, milyen nagyszerű dolgokat alkottak. A LEGOzást én sokaknak felírnám receptre, mint terápiás, stresszoldó kezelést!
1932-ben, Ole Kirk Christiansen, dán asztalosmester - egészen biztos - nem gondolta volna, hogy ilyen nagy hatással lesz a világra.

Mi az a FigsFanPhotos?
Az AquilaPhotoBlog-on belül elindítottam a FigsFanPhotos-t (figs=figures=figurák), aminek keretei közt még több hasonló fotósorozat készül majd. Terveim között szerepel többféle hasonló projekt megvalósítása is különböző témákban. Az FFP facebook oldalát itt találod: FFP Facebook.

Így készült!

Az FFP képeknek általános jellemzője, hogy valami fröccsen, robban, füstöl és hasonlók. Nem szeretek "steril" műtermi képeket csinálni, mert a valóság sem steril és akkor tényleg nem lehetne elvonatkoztatni a figurák játék mivoltától. Mindig kihívás, hogy milyen jelenetet találjak ki, ahol indokolt is mindez. Persze, adott esetben – mint amilyen a mandarinos, bélyeges – azért én is teszek kivételt. Továbbá kifejezetten szeretem, mikor díszletet építek, vagy a szabadban keresek megfelelő helyet. Itthon szinte semmilyen szinten nem ismert a "Toyphotography", mint műfaj, de külföldön annál inkább. Ott látni sok Photoshop-os megoldást is és... A gyengébb manipulációk borzasztóan elrontanak egy-egy (akár) jó képet. A valóságos képeknél viszont rengeteg munka van a kísérletezéssel. Kiszámíthatatlan, hogy a füst/víz/sár hogyan fog viselkedni. A dakar-os és taposó aknás képeknél 30-40 próbálkozásból egy lett olyan, ahol a beszórás jól sikerült. Ezek megismételhetetlenek
Illetve, azzal is meg kell barátkozni, hogy a szabadban fotózásnál, járókelők közelében, mindig vannak akik nemcsak menet közben nézelődnek, hanem megállnak, bámészkodnak, sokszor oda is jönnek megkérdezni, hogy mégis mit fetrengek a földön a Legoim között. Vagy kisebb gyerekek jönnek oda és bontják meg a díszletet, mert ők most játszatni szeretnének azzal a szuper repülővel vagy autóval. :D  
Ezzel nincs is gond, még akár örülök is neki (a díszletbontást kivéve), de alapvetően úgy kell kimenni, hogy kizárom a világot és nem foglalkozom azzal, mi történik körülöttem, még akkor sem, ha közvetlenül a járdán "dolgozok". Ezt az alábbi werk videókban láthatjátok is (A zenék miatt a YouTube letiltotta a mobil eszközöket, számítógépen nézzétek) :

 

 Ez a kép a Sith-ek bosszúja bemutatásának évfordulójára készült. Ami rajongó nyelven Revenge of the 5th, ugyanis ezt május 5-én ünnepelik. Ez olyan, mint május negyedikén a May the 4th be with you! :D
Ennél a képnél a díszlettel küszködtem, mivel nagyon különböző elemekből kellett egységes környezetet kialakítani. Persze a füst is csak sokadjára sikerült jól.
_werk.jpg

 

 A kávé iránti rajongásom nem először ihletett Legos képet. Ezúttal kicsit humorosabb jelenettel igyekeztem ezt keverni. A cukrokat utólag is odarakhattam volna, de ragaszkodom a "helyben" megoldásokhoz, ezért inkább fellógattam őket a nagy tesó, Duplo segítségével, majd kiretusáltam a madzagot. 
Na jó, és hol a harmadik cukor, meg a kávé? Az montír?? Nem. Mivel azt dobtam, és itt egy lehetőségem volt, nem a werk képnél akartam ellőni. A kávét pedig csak az éles kép előtt töltöttem a csészébe.
ffp_werk_kave.jpg

 Ezzel el is érkeztünk a cikk végéhez, remélem elnyerte a tetszésetek, ígérem a következőre nem kell sokat  várni! A nyáron jön még egy új rész a tervek szerint, hogy miről, azt még nem árulom el ;)! 

A korábbi részeket ITT nézheted meg!

 Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, ha másokkal is megosztod, akkor egyenesen hálás leszek :)! Amennyiben azt szeretnéd, hogy a faladat díszítsék vagy ajándékba adnád Lego-őrült ismerősödnek, bármelyik képet megvásárolhatod nagyításban (az előző részekből is) :)! 

Érdeklődni lehet:
e-mail: aquilaphoto.blog@gmail.com
Facebook:
 https://www.facebook.com/aquilaphoto/ 
 https://www.facebook.com/FigsFanPhotos/

Köszönet:
Az SWMini.hu csapatának a támogatást! Star Wars rajongók kedvenc oldala lesz ;)!

A Figs Fan Photos-t ezeken az oldalakon követheted még:

Instagram

500px

FONDoF 

 Ha bármi kérdésed vagy mondandód van, szintén ezeken az elérhetőségeken megtalálsz, esetleg hagyj kommentet a cikk alatt :)!

 

 

Szólj hozzá

cikk lego hogyan? werk figsfanphotos