2015. júl 23.

TOP 10 fotós probléma a nyaraláson

írta: AquilaPhotoBlog
TOP 10 fotós probléma a nyaraláson

A TOP 10-es cikkek sikereire való tekintettel, íme az új rész :). 

A mostani részben azokat az eseteket gyűjtöttem össze, amik nyaraláskor kerülhetnek elő. Öt eset a fotós, és öt eset azok szempontjából akik vele vannak :).

Ha Te vagy a fotós:

1. Tökéletesen beállítottad a kompozíciót. A lemenő Nap éppen átsüt a Pisai ferde torony ablakán. Naná, hogy ekkor áll be eléd egy turista, hogy: "Drágám, fotózd már le, ahogy épp döntöm a tornyot!"

2. Hihetetlen, de az idegenvezető és a csoport képtelen megvárni azt a 10-15 percet, amíg Te rendesen megcsinálsz egy képet.

3. A tömegben valaki gyanús módon hozzáért a fényképeződhöz, természetes, hogy azonnal leütöd. Érthetetlen, hogy ezen miért csodálkozik mindenki, főleg az akit a földre küldtél. Bárki hozzáérhet egy fotós gépéhez... Egyszer.

4. Kevés dolog olyan békés és felemelő, mikor ülsz egyedül egy kikötőben, hallgatod az árbocok hangját, a tenger csobogását, a lemenő Nap fénye pedig a legszerényebb becslés szerint is kifogástalan. Majd ekkor egy anyuka: "Kisfiaaaaam! Ne menj oda a fotós bácsihoz, mert mérges leeesz!! És főleg ne nyálazd össze a gépéééét!!"

5. Jó fotóhoz idő kell! Érdekes módon ezt az elvet a többiek nem díjazzák.

Ha Te a fotós ismerőse/barátja/párja/családtagja/börtönőre stb. vagy:

6. Már rutinos barát/barátnő vagy és az esti romantikus sétát nem a városba vagy tengerpartra tervezed (itt ugyanis nagyon sok a fotótéma), hanem hotel melletti mezőre. Persze az első 10 percben rájössz, hogy ez elsőosztályú helyszín Tejút fotózásra. 

7. Mikor a parton cápaveszélyre figyelmeztetnek mindenki hanyatt-homlok menekül kifele. Kivéve fotós barátunkat, aki vízálló tokkal felszerelve rohan be a vízbe, mert cápát ritkán tud az ember fényképezni. Sebaj, az intenzíven is remekül telik a nyaralás.

8. Megkérded tőle: Miért van rajtad még mindig az a ruha amiben jöttél?
    Válasz: Nem fért be a váltás a bőröndbe az objektívek és a többi felszerelés mellé.

9. Egy fotósnak nincs csábítóbb kiírás, mint a "Látogatóknak belépni TILOS!", így előrelátóan igyekszel elterelni a figyelmét ezekről.

10. Megkéred, hogy csak simán csináljon rólad egy képet a tengerrel a háttérben, ami jó lesz profilképnek. Egy óra múlva kész is vagytok. Ezután büszkén magyarázza, hogy bár a tenger nincs a képen, mert a rajtalevő hajók, szörfösök és habtestű fürdőzők bezavartak, viszont frankón az aranymetszés szerint készült és tökéletesek a fények az arcodon! 

+1 Ellátogatnátok egy óvárosba vagy más különösen szép helyre? Amint odaértek fotós kollégánkból már csak egy porfelhő látszik és akkor fog legközelebb előkerülni, ha indultok haza. Miután másfél órát vártatok rá.

 

Ismét várom a Ti hasonló élményeiteket is :)!

Brékin nyúz: Nem sokára (kicsit több mint egy hét múlva) érkezik egy komolyabb cikk, méghozzá Olaszországból, és természetesen Velence sem fog kimaradni! 
Addig is mindenkinek jó nyaralást, pihenést és szép fényeket :)!

Nyaraláshoz útravaló

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

youtube top 10